ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.ha nincs készen rizsünk, kezdjünk azzal, hogy odateszünk főni rizst
- 2.a szójaszószon dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát
- 3.tegyük hozzá az ananászt, és karamellizáljuk meg pár perc alatt
- 4.utána adjuk hozzá a borsót (ha friss vagy fagyasztott, pici vízzel fedő alatt pároljuk puhára)
- 5.tegyük hozzá a rizst, a lecsepegtett mazsolát, és pirítsuk össze
- 6.közben pirítsuk meg a szezámmagot (olaj nélkül) egy serpenyőben – folyamatosan kevergetve, felügyelet mellett – mikor elkészült, húzzuk le a melegről, nehogy megégjen
- 7.már tálalhatunk is – szórjuk meg a tetejét szezámmaggal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 3 bögre (bögre= 2.3dl) főtt barna rizs
- 1 nagy (lila)hagyma nagyobb szeletekre vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1-1,5 bögre felkockázott ananász (konzerv is jó, lehetőleg nem cukrozott)
- 1 bögre zöldborsó - konzerv/ fagyasztott/ friss
- ¼ bögre mazsola - más aszalt gyümölccsel helyettesíthető - beáztatva pár órára, használat előtt leszűrve, lecsepegtetve
- 3-4 evőkanál szójaszósz/tamari (gluténmentes szójaszósz)
- ½ bögre szezámmag
- ízlés szerint chilipehely