Recept megosztása

Tejfölös uborka saláta

Nagymamám gyermekkoromban sokszor csinált nekem uborkasalátát, nagy kedvencem volt. Mikor vegán brassóit csináltam, eszembe jutott, hogy milyen jól illene hozzá, így gyorsan veganizáltam. Nagy sikere volt a családnál.

4 adag
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.hámozzuk meg az uborkát és gyaluljuk le vékony karikákra
  • 2.kicsit sózzuk meg, keverjük össze, és hagyjuk állni legalább 15 percig, hogy levet eresszen
  • 3.öntsük le róla a levet, óvatosan nyomkodjuk is ki még
  • 4.egy tálkában keverjük össze az ecetet, datolyapasztát, fokhagymát és öntsük az uborkára - van aki a tejfölt is ilyenkor hozzákeveri - alaposan keverjük össze, ha van rá idő, hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek
  • 5.szervírozzuk tálkákban, tegyünk rá ízlés szerint tejfölt (1-2 evőkanál), hintsük meg pirospaprikával és borssal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tejfölös uborka saláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 db kígyóuborka
  • 1/2 kiskanál só
  • 2 dl növényi tejföl (pl. kesuföl teljes értékű) / növényi joghurt
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 2-3 gerezd fokhagyma - nagyon apróra vágva vagy átpasszírozva
  • 1-2 kiskanál datolyapaszta (ez teljes értékű) / édesítő pl. eritrit (ritkán fogyasszuk)
  • Tálaláshoz: pirospaprika, bors