ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.hámozzuk meg az uborkát és gyaluljuk le vékony karikákra
- 2.kicsit sózzuk meg, keverjük össze, és hagyjuk állni legalább 15 percig, hogy levet eresszen
- 3.öntsük le róla a levet, óvatosan nyomkodjuk is ki még
- 4.egy tálkában keverjük össze az ecetet, datolyapasztát, fokhagymát és öntsük az uborkára - van aki a tejfölt is ilyenkor hozzákeveri - alaposan keverjük össze, ha van rá idő, hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek
- 5.szervírozzuk tálkákban, tegyünk rá ízlés szerint tejfölt (1-2 evőkanál), hintsük meg pirospaprikával és borssal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 db kígyóuborka
- 1/2 kiskanál só
- 2 dl növényi tejföl (pl. kesuföl teljes értékű) / növényi joghurt
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- 2-3 gerezd fokhagyma - nagyon apróra vágva vagy átpasszírozva
- 1-2 kiskanál datolyapaszta (ez teljes értékű) / édesítő pl. eritrit (ritkán fogyasszuk)
- Tálaláshoz: pirospaprika, bors