Tárkonyos mustáros zöldségleves

Semmilyen friss zöldségünk nem volt itthon, úgyhogy kénytelenek voltunk a mélyhűtőben található készletből dolgozni. Egyáltalán nem bántuk meg, isteni finom lett. 

Pillanatok alatt elkészíthető, gyakorlatilag összedobálunk mindent, és már ehetünk is. 

Mi az utolsó percekben belefőztünk vöröslencse tésztát.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá az összes fagyasztott zöldséget, fűszereket, kicsit keverjük össze, majd öntsük fel vízzel - kb. 2-3 ujjnyival lepje el
  • 3.főzzük puhára a zöldségeket fedő alatt, közepes fokozaton
  • 4.mikor puhák, adjuk hozzá a mustárt - ízlés szerint - mi nem sajnáltuk
  • 5.adjuk hozzá a főtt babot is
  • 6.fűszerezzük, ha még szükséges, forraljuk össze
  • 7.főzhetünk bele /mellé tésztát vagy tálalhatjuk más főtt gabonával is

Hozzávalók

  • 2 nagy fej vöröshagyma - apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 kis zacskó kelbimbó - fagyasztott
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) zöldborsó - fagyasztott
  • 1 kis zacskó (450 g) brokkoli - fagyasztott
  • 1 kis zacskó 450 g karfiol - fagyasztott
  • 3 kis konzerv /4,5 bögre főtt vörös vesebab - leöblítve, lecsepegtetve
  • mustár
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • tárkony
  • fokhagymapor, hagymapor
  • 2-3 evőkanál mindenmentes ételízesítő