ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen
- 2.közben egy serpenyőben pirítsuk meg a tarhonyát - a csicserilisztből készült tarhonya gyorsabban megfő, mint a hagyományos, ezért pirítottuk külön, és tettük hozzá csak később - akkor jó, mikor picit barnás lesz a színe
- 3.mikor a hagymák megdinsztelődtek, húzzuk le a melegről az edényt, és adjuk hozzá a fűszereket, alaposan keverjük öszze
- 4.adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, öntsük fel vízzel, és közepes fokozaton főzzük fedő alatt
- 5.mikor már majdnem puha a krumpli, szórjuk bele az előre megpirított tarhonyát is, és főzzük kb. 10 percig - ha szükséges, még fűszerezzük
- 6.mikor minden megpuhult, tálaljuk friss petrezselyemzölddel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 100 g (gluténmentes) tarhonya
- 1 kg krumpli - kockára vágva
- 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 paradicsom - 4-be vágva
- 1 paprika - kicsumázva, 4-be vágva
- só
- 1/2 kiskanál füstölt pirospaprika
- 2 kiskanál pirospaprika
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- néhány fújás folyékony füst - el is hagyható
- kb. 2 l víz
- friss petrezselyemzöld