Étrend adat(ok)
6 darab
35 perc
35 perc
Elkészítés
- 1.egy tálban keverjük össze az előkészített, feldarabolt zöldségeket, öntözzük meg a citromlével, fűszerezzük meg
- 2.egy tálba helyezzük egymás mellé kagyló formára hajtva a tortillákat, majd töltsük meg őket
- 3.kanalazzunk rájuk az öntetből, és már fogyaszthatjuk is
Hozzávalók
- 6 db (gluténmentes) tortilla /taco kagyló - lehetőleg házi készítésű
- 1 adag ínyenc szotyiöntet (fél bögre napraforgómagból)
- 3 db nagyobb paradicsom - kisebb kockákra vágva
- 1 kis konzerv /1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt vörös vesebab - leöblítve, lecsepegtetve
- 1/2 konzerv /kb. 3/4 bögre főtt kukorica - lecsepegtetve
- 1/2 kaliforniai paprika - kockákra vágva
- 1 kisebb fej lilahagyma - kockára vágva
- néhány szem olivabogyó - felkarikázva
- néhány levél jégsaláta - felcsíkozva
- pár kiskanál friss citromlé, só bors, fokhagymapor