Recept megosztása

Tabbouleh saláta

Mivel mi gluténmentesen étkezünk, quinoával készítettük,de akinek ez nem fontos, készítse kuszkusszal vagy bulgurral.

Mivel a teljes értékű növényi étrendben nem használunk olajakat, ezért olívaolaj helyett használjunk tahinit, de akár ki is hagyhatjuk, elég nedves lesz a paradicsomtól, citromlétől.

2 adag
10 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk fel apróra paradicsomot, uborkát, hagymát
  • 2.keverjük össze egy tálban a főtt quinoával
  • 3.reszeljük rá a citrom héját
  • 4.facsarjuk rá a 1/2 citrom levét
  • 5.adjuk hozzá a tahinit
  • 6.aprítsuk fel a petrezselymet, mentalevél, adjuk azt is hozzá
  • 7.fűszerezzük és jól keverjük össze
  • 8.pihentessük legalább egy pár órát hűtőben

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tabbouleh saláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt(!) quinoa
  • 2 db nagy paradicsom
  • 1/3 kígyóuborka
  • 1 csokor petrezselyem
  • néhány friss menta levél
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál tahini - elhagyható, mi nem tettünk bele