
Étrend adat(ok)
10 szelet
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 175 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
- 2.keverjük össze a tésztához a leírt sorrendben a hozzávalókat
- 3.simítsuk el egy sütőpapírral bélelt tepsibe vékonyan (kb. 32 cm × 37cm)
- 4.175 fokon, légkeveréssel kb. 18 perc alatt süssük meg
- 5.miután megsült a piskóta, vágjuk 4 egyforma téglalapra, szedjük le a sütőpapírról, tegyük félre kicsit hűlni
- 6.főzzük meg addig a vanília pudingunkat: keverjük össze alaposan a hozzávalókat, majd alacsony fokozaton főzzük jó sűrűre, majd kicsit hagyjuk hűlni
- 7.készítsük el a csokimázat is: keverjük össze csomómentesre a hozzávalókat
- 8.állítsuk össze a süteményt, így rétegezzük egy tálra: piskóta, lekvár, vanília puding, piskóta, lekvár, vanília puding, piskóta, lekvár, vanília puding, piskóta, csokimáz
- 9.tegyük hűtőbe néhány órára szeletelés előtt, hogy megpuhuljon, összeérjen a sütink
Hozzávalók
- *diós piskótához:
- 180 g víz
- 40 g almaecet
- 20 g Szafi Reform négyszeres édesítő
- 100 g darált dió
- 150 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- *vanília pudinghoz:
- 200 g natúr növényi tej
- 100 g víz
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
- 50 g Szafi Free vaníliás zabpuding por
- 1 evőkanál Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- *csokimázhoz:
- 15 g Szafi Reform cukormentes kakaópor
- datolyapaszta, más édesítő ízlés szerint - nekünk maradt a karamell szószból, azt adtunk hozzá
- 20 g víz
- *baracklekvár