Recept megosztása

Svéd gombasaláta

Nagyon régóta terveztük elkészíteni ezt a gombás salátát, végre sort kerítettünk rá, és nem bántuk meg. Isteni finom lett. Nem bírtuk kivárni, hogy kihűljön, így mi langyosan ettük pirítóssal. Biztos, hogy máskor is csinálunk.

4-5 adag
45 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.a hagymát, majd a fokhagymát dinszteljük meg kevés vízen
  • 2.adjuk a feldarabolt gombát, fűszereket a hagymához, alaposan keverjük el
  • 3.dinszteljük addig, míg teljesen elfő a leve
  • 4.adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, a balzsamecetet, a citromlevet és a datolyapasztát, keverjük össze
  • 5.ízesítsük még, ha szükséges
  • 6.melegen is, hidegen is fogyasztható, ha hidegen szeretnénk, kicsit hagyjuk hűlni, majd tegyük hűtőbe

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Svéd gombasaláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 közepes fej hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 500 g csiperkegomba - feldarabolva
  • 2 darab babérlevél
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • 1/2 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 2 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1-2 kiskanál friss citromlé
  • 1-2 evőkanál datolyapaszta
  • friss petrezselyem díszítésnek