Svéd gombasaláta

Nagyon régóta terveztük elkészíteni ezt a gombás salátát, végre sort kerítettünk rá, és nem bántuk meg. Isteni finom lett. Nem bírtuk kivárni, hogy kihűljön, így mi langyosan ettük pirítóssal. Biztos, hogy máskor is csinálunk.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.a hagymát, majd a fokhagymát dinszteljük meg kevés vízen
  • 2.adjuk a feldarabolt gombát, fűszereket a hagymához, alaposan keverjük el
  • 3.dinszteljük addig, míg teljesen elfő a leve
  • 4.adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, a balzsamecetet, a citromlevet és a datolyapasztát, keverjük össze
  • 5.ízesítsük még, ha szükséges
  • 6.melegen is, hidegen is fogyasztható, ha hidegen szeretnénk, kicsit hagyjuk hűlni, majd tegyük hűtőbe

Hozzávalók

  • 2 közepes fej hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 500 g csiperkegomba - feldarabolva
  • 2 darab babérlevél
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • 1/2 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 2 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1-2 kiskanál friss citromlé
  • 1-2 evőkanál datolyapaszta
  • friss petrezselyem díszítésnek