Étrend adat(ok)
16 kocka
1/2 óra előkészület + 1-1,5 óra sütés
1/2 óra előkészület + 1-1,5 óra sütés
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.turmixoljuk simára a datolyát és az aszalt sárgabarackot kevés vízzel, akár együtt
- 2.keverjük a tökpüréhez
- 3.adjuk hozzá a bezselésedett lenmagpelyhet, fűszereket, diót, mákot, zabpelyhet, alaposan keverjük össze
- 4.kézi habverővel verjük kemény habbá a csicseriborsó levet - érdemes előtte lehűteni, kis csipet sót, pici almaecetet hozzátenni - kb.10-15 percet vesz igénybe
- 5.óvatosan forgassuk bele a tökös keverékünkbe, még fűszerezzük, ha szükséges - igazítsunk a sűrűségén is akár, tegyünk hozzá még zabpelyhet, ha híg lenne
- 6.öntsük át egy nagyobb hőálló tálba, tegyük a sütőbe 42 fokra!!! kb. 1-1,5 órára
- 7.szeletelni csak kihűlés után lehet
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- 3 bögre (bögre=2,3 dl) / kb. 750 ml sütőtök püré
- 1 evőkanál őrölt lenmag +3 evőkanál víz - előre beáztatva
- házi datolyapaszta - kb. 16 szem közepes datolyából - egy kis vízzel összeturmixolva
- 1 csomag kénezetlen aszalt sárgabarack - egy kis vízzel összeturmixolva
- kb. 1,5-2 dl csicseriborsó lé (aquafaba)
- 1-1,5 bögre (gluténmentes) zabpehely
- 1 bögre darálatlan mák
- 1/2-3/4 bögre darált dió
- ízlés szerint még édesítő - mi steviat használtunk
- fahéj, szerecsendió, Bourbon vanília őrlemény, őrölt szegfűszeg, szegfűbors