ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.alaposan mossuk át a kölest, hogy ne legyen majd kesernyés mellékíze, majd tegyük fel háromszoros mennyiségű vízben a fűszerekkel, édesítővel, vaníliával főni - alacsony fokozaton, fedő alatt
- 2.mikor beszívta a vizet, öntsünk hozzá fél bögre növényi tejet, és főzzük tovább, míg szét nem főnek a köles szemek - mi később még fél bögrényi tejet adtunk hozzá, így lett krémes
- 3.közben készítsük elő a sült sütőtököt - távolítsuk el a héját, a húsát törjük össze kicsit egy villával - akár le is turmixolhatjuk, ha krémesebbre szeretnénk az állagát
- 4.mikor elkészült a kásánk, adjuk hozzá a sütőtököt, keverjük össze, kicsit melegítsük össze
- 5.tálaljuk chiamaggal, aszalt gyümölcsökkel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) köles
- 1,5 bögre víz
- 1/2-1 bögre natúr növényi tej
- csipet só
- 1/4-1/2 kiskanál fahéj, 1/8 kiskanál kurkuma, gyömbér, esetleg őrölt szegfűszeg
- 1 kiskanál vanília kivonat
- ízlés szerint édesíthető datolyapasztával (ez teljes értékű), eritrittel, stb
- 2 közepes szelet sült sütőtök
- 1 evőkanál chiamag /őrölt lenmag
- mazsola