ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.mossuk meg, vágjuk ketté hosszában a padlizsánokat, majd egy éles késsel vagdossuk be rácsosan őket (jó mélyen, de ne sértsük fel a héját
- 2.dörzsöljük be sóval, majd hagyjuk állni 20 percet
- 3.csepegtessük le, töröljük le a nedvességet róla
- 4.készítsük el a pácot: keverjük össze az alapanyagokat - misot, rizsecetet, balzsamecetet, tahinit, datolyapasztát, fűszereket - hígítsuk egy kis vízzel, hogy könnyen fel tudjuk vinni ecsettel
- 5.helyezzünk a padlizsánokat sütőpapírral bélelt tepsire, bevagdosott résszel felfelé, majd egy ecset segítségével kenjük be őket a páccal
- 6.süssük előre melegített sütőben 180 fokon 15 percig, majd ecseteljük be újra őket a páccal
- 7.süssük még kb. 15 percig - míg szépen megpuhulnak, megpirulnak
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 közepes méretű padlizsán
- só
- 1 evőkanál mirin/ rizsecet
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1-2 evőkanál datolyapaszta
- 1 evőkanál tahini
- 1 kiskanál reszelt friss gyömbér
- 1 púpos evőkanál fehér miso paszta
- bors, kurkuma, citromfű, fokhagyma
- Díszítéshez: fehér és fekete szezámmag