Recept megosztása

Sült fokhagymakrémleves

Isteni finom krémleves. Fokhagyma rajongóknak kötelező. A sült fokhagyma íze teljesen más, mint  dinsztelté. Szuper egészséges módját választottuk a sűrítésnek. Nem liszttel vagy krumplival tettük krémessé a levesünket, hanem egy jó adag fehér babot turmixoltunk bele. Máris meg van oldva egy adag hüvelyes bevitele a napra.

4 adag
2 óra+20 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 150 fokra
  • 2.vágjuk le a fokhagymafejek tetejét, anélkül, hogy gerezdekre szednénk a fejet, a gerezdek nagy részét érintetlenül hagyva
  • 3.helyezzük a fokhagyma fejeket a vágott oldalukkal felfelé egy kis sütőedénybe és fedjük le fedővel vagy fóliával
  • 4.tegyük be az előmelegített sütőbe, és 2 órán át süssük - akkor van kész, amikor puha tapintású és aranybarna színű lesz
  • 5.mikor elkészült a fokhagyma, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni
  • 6.szedjük ki a gerezdeket a héjból, tegyük félre
  • 7.egy serpenyőben dinszteljük meg a hagymát kevés vízen, adjuk hozzá a fűszereket
  • 8.adjuk hozzá a sült fokhagyma darabokat, a babot, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje - attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk, lehet kicsit több víz
  • 9.főzzük össze
  • 10.majd botmixerrel turmixoljuk simára
  • 11.miközben fő a levesünk pirítsunk kenyeret, és vágjuk kockára, ez lesz a leves betétünk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sült fokhagymakrémleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 3 fej (nem gerezd) fokhagyma
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 1 közepes fej vöröshagyma - feldarabolva
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/8 teáskanál őrölt bors, kurkuma
  • 2 teáskanál folyékony füst
  • 1 kis konzerv/ 1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) fehér bab
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • víz
  • leves betétnek: fejenként egy kis szelet kenyér, esetleg sült, fűszeres csicseriborsó