ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 150 fokra
- 2.vágjuk le a fokhagymafejek tetejét, anélkül, hogy gerezdekre szednénk a fejet, a gerezdek nagy részét érintetlenül hagyva
- 3.helyezzük a fokhagyma fejeket a vágott oldalukkal felfelé egy kis sütőedénybe és fedjük le fedővel vagy fóliával
- 4.tegyük be az előmelegített sütőbe, és 2 órán át süssük - akkor van kész, amikor puha tapintású és aranybarna színű lesz
- 5.mikor elkészült a fokhagyma, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni
- 6.szedjük ki a gerezdeket a héjból, tegyük félre
- 7.egy serpenyőben dinszteljük meg a hagymát kevés vízen, adjuk hozzá a fűszereket
- 8.adjuk hozzá a sült fokhagyma darabokat, a babot, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje - attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk, lehet kicsit több víz
- 9.főzzük össze
- 10.majd botmixerrel turmixoljuk simára
- 11.miközben fő a levesünk pirítsunk kenyeret, és vágjuk kockára, ez lesz a leves betétünk
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 3 fej (nem gerezd) fokhagyma
- 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 1 közepes fej vöröshagyma - feldarabolva
- 1/2 teáskanál só
- 1/8 teáskanál őrölt bors, kurkuma
- 2 teáskanál folyékony füst
- 1 kis konzerv/ 1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) fehér bab
- 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
- víz
- leves betétnek: fejenként egy kis szelet kenyér, esetleg sült, fűszeres csicseriborsó