Recept megosztása

Spenótos palacsinta / tortilla

Imádjuk a színes ételeket, szerintünk nagyon menő ez a zöld palacsinta. Alig kell hozzá néhány alapanyag, ráadásul lisztmentes. Arra készüljünk, hogy pár órát áztatni kell a vöröslencsét. Gyerekeknek is bátran elkészíthető, a spenót semleges ízű benne.

 

4 db
3-4 óra áztatás + 20 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.áztassuk a lencsét a vízbe legalább 3-4 órán keresztül ( de lehet tovább is )
  • 2.adjuk hozzá a spenót leveleket, a sót és a fűszereket, és dolgozzuk simára poharas turmixban/ turmixgépben
  • 3.forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd süssük meg a palacsintákat közepes/magas hőmérsékleten, körülbelül 1/4 bögre tésztakeverék felhasználásával.
  • 4.kanál domború részével simítsuk el, spatula segítségével fordítsuk meg, mikor már mindenhol átsült, és a másik oldalát is pár percig süssük
  • 5.süssük meg a többi tésztakeveréket is, ha túl sűrűnek érezzük, nyugodtan tegyünk hozzá még egy kis vizet
  • 6.töltsük meg ízlés szerint, és azonnal fogyaszthatjuk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Spenótos palacsinta / tortilla?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1/2 bögre /100 g száraz vöröslencse
  • 1 bögre / 250 ml víz
  • 1 nagy marék bébispenót
  • 1/4 kiskanál só, fokhagymapor, bors, kurkuma