Spenótos-fokhagymás szósz/leves

Akár tésztához is felhasználhatjuk ezt az isteni szószt, nagyon finom, krémes, selymes. Meg sem lehet mondani, hogy miből készült, lányaink azt hitték krumpliból. Ha hígabbra készítjük és pirítóssal tálaljuk, levesként is megállja a helyét.

Diétázók is nyugodtan fogyaszthatják, nem tartalmaz olajos magvakat sem, így a zsírtartalma nagyon alacsony.

Ráadásul nagyon hamar elkészül, egy fél óra elteltével már az asztalunkon is gőzölöghet.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, (fokhagymát is, ha nem sütöttük meg)
  • 2.adjuk hozzá az előkészített tököt/cukkinit, pároljuk puhára egy kevés vízzel, a fűszerekkel, sült fokhagymával
  • 3.mikor megpuhult, adjuk hozzá a babot, főzzük össze pár perc alatt - adhatunk hozzá vizet - attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre, illetve leves lesz-e belőle
  • 4.óvatosan botmixerrel turmixoljuk le, hozzáadva a sörélesztőpelyhet
  • 5.keverjük bele a spenót leveleket - már nem kell forralni

Hozzávalók

  • 1-2 fej vöröshagyma - feldarabolva
  • 1 közepes méretű főzőtök - meghámozva, kimagozva, felkockázva / cukkini - ha szükséges kimagozva, felkockázva
  • 2 fej! fokhagyma - teteje levágva, egyben megsütve - ha sietünk, csak átpasszírozva
  • 1 kis konzerv /1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt fehérbab - leöblítve, lecsepegtetve
  • 3-4 evőkanál sörélesztőpehely
  • 5-6 labdacs fagyasztott spenótlevél /1 bögre friss bébispenót
  • só, bors, kurkuma
  • 1-2 kiskanál friss citromlé