ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.süssük meg a piskótát - 26 cm-es átmérőjű, sütőpapírral kibélelt formában - hagyjuk kicsit kihűlni, borítsuk egy tányérra, szedjük le a sütőpapírt az aljáról, hagyjuk teljesen kihűlni
- 2.közben készítsük el a karamellszószt - turmixoljuk össze a puha datolyát a növényi tejjel, fahéjjal, gyömbérrel, vaníliával, csipet sóval
- 3.mikor teljesen kihűlt a piskóta alap, tegyük vissza a tortaformába, kenjük meg a karamellszósszal
- 4.készítsük el a krémet - turmixoljuk össze a kesudiót a növényi tej felével teljesen simára - csak erősebb turmixban lesz krémes, késes aprító nem jó hozzá)
- 5.adjuk hozzá a a növényi tej másik felét, az agavészirupot, a vaníliakivonatot, a mogyoróvajat, csipet sót és turmixoljuk újra össze
- 6.egy kis lábasban még hidegen keverjük el csomómentesre az agar-agart a vízzel, majd főzzük addig folyamatosan kevergetve, amíg teljesen sűrű lesz - gyorsan keverjünk hozzá pár evőkanállal a kesus a keverékből, öntsük vissza a turmixba és turmixoljuk össze néhány másodperc alatt
- 7.azonnal öntsük a karamellás rétegre - a közepére csorgassuk, és onnan egy spatula segítségével igazgassuk el egyenletesre, így nem folyik mindenhova, közben már szépen kötni fog a krém
- 8.kicsit hagyjuk hűlni, hogy teljesen megszilárduljon
- 9.addig vágjuk apróra a mogyorót és nagyon óvatosan pirítsuk meg egy serpenyőben
- 10.végül gőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét, keverjünk hozzá néhány evőkanál kókuszkrémet, simítsuk el a krém tetején, szórjuk bele a pirított mogyorót
- 11.helyezzük hűtőbe pár órára
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- Alap:
- répás brownie recept, kerek formában megsütve (https://veganblog.hu/recept/repas-brownie/)
Karamellszószhoz:
- 150 g puha datolya
- 1/2 bögre növényi tej
- csipet só, 1/4 kiskanál fahéj, 1/8 kiskanál gyömbérpor
- 1/4 kiskanál vanília őrlemény vagy 1/2-1 kiskanál vanília kivonat
- Krémhez:
- 200 g kesudió - pár órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) tej
- 2 púpos kiskanál krémes mogyoróvaj
- 6-8 evőkanál agavé szirup (ez sárgalámpás, de nem színezi el a krémet, ha teljes értékűt szeretnél, használj házi datolyapasztát)
- 1/4 kiskanál vanília kivonat
- 1 csipet só
- 50 ml víz
- 2 púpos kiskanál (3-4 g) agar-agar
- Tetejére:
- 1 tábla vegán étcsokoládé
- néhány evőkanál kókuszkrém
- 1 nagy marék natúr foldimogyoró