
Étrend adat(ok)
kb. 15 db
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.helyezzük késes aprítóba a napraforgómagot, a kókuszreszeléket, fűszereket, és jól dolgozzuk össze
- 2.ha belefér az aprítóba, adjuk hozzá a datolyát, a sárgarépát és járassuk addig, amíg a keverék összetapad - nekünk nem fért bele, ezért mi két részletben aprítottunk, majd egy tálban összekevertük
- 3.kóstoljuk meg, és ízesítsük, ha még szükséges
- 4.ha a keverék túl száraz lenne, adjunk hozzá még puha datolyát /datolyapasztát, ha túl nedvesnek érezzük, adjunk hozzá még kókuszreszeléket, és hagyjuk a keveréket 20 percet pihenni
- 5.majd enyhén nedves kézzel formázzunk golyókat a masszából
- 6.forgassuk meg kókuszreszelékben
- 7.hűtőben kb. 5 napig eláll
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre = 2,3 dl) nyers hántolt napraforgómag
- 1 bögre kókuszreszelék + 1/3 bögre a forgatáshoz
- 1/2 kiskanál fahéj
- 1 késhegynyi kurkuma, szerecsendió, gyömbér
- 1 csipet só
- 1 bögre puha datolya, pár órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve - nekünk ettől elég édes lett, de lehet még házi datolyaszirupot tenni hozzá /vagy több datolyát
- 1 nagyobb sárgarépa