Sajtszósz karfiolból

Egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető szószt mutatunk. Kb. 30 perc alatt el is készülünk vele. Tökéletes szósznak vagy mártogatósnak, kicsit sajtra emlékeztető íze van. Aki alacsonyabb zsír- és kalóriatartalmúra szeretné, a kesu helyett használjon főtt fehérbabot. Ha azt szeretnénk, hogy cheddar ízű legyen, tegyünk hozzá egy kevés füstölt pirospaprikát.

 

 

 

6 adag
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük fel főni enyhén sós hideg vízben a krumplit és a karfiolt, majd fedő alatt, közepes fokozaton főzzük puhára, kb.10 perc alatt
  • 2.mikor elkészült, szűrjük le, tegyük félre kicsit hűlni
  • 3.tegyük a lecsepegtetett kesut a szójaszósszal, almaecettel és kicsi vízzel magasfordulatszámos turmixgépbe, és turmixoljuk simára
  • 4.adjuk hozzá a többi hozzávalót is (karfiolt, burgonyát is) és jól dolgozzuk össze
  • 5.ízesítsük, hígítsuk, ha még szükséges

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sajtszósz karfiolból?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 3 közepes krumpli - felkockázva
  • 1 nagyobb fej karfiol fele - darabokra vágva
  • 3/4 bögre (bögre =2,3 dl) natúr kesudió (előtte beáztatva, használat előtt lecsepegtetve)
  • 2 evőkanál almaecet
  • néhány evőkanál (gluténmentes) szójaszósz - helyette víz, több fűszer, ha szójamentesen szetetnénk
  • 1/4-1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymagranulátum - de dinsztelhetünk frisset is
  • 3-4 evőkanál sörélesztőpehely
  • pár csepp frissen facsart citromlé
  • néhány fújás folyékony füst - el is hagyható
  • só (ha szójaszószt használunk, lehet nem is kell)
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • néhány evőkanál víz - a sűrűség beállításához