ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tegyük fel főni enyhén sós hideg vízben a krumplit és a karfiolt, majd fedő alatt, közepes fokozaton főzzük puhára, kb.10 perc alatt
- 2.mikor elkészült, szűrjük le, tegyük félre kicsit hűlni
- 3.tegyük a lecsepegtetett kesut a szójaszósszal, almaecettel és kicsi vízzel magasfordulatszámos turmixgépbe, és turmixoljuk simára
- 4.adjuk hozzá a többi hozzávalót is (karfiolt, burgonyát is) és jól dolgozzuk össze
- 5.ízesítsük, hígítsuk, ha még szükséges
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 3 közepes krumpli - felkockázva
- 1 nagyobb fej karfiol fele - darabokra vágva
- 3/4 bögre (bögre =2,3 dl) natúr kesudió (előtte beáztatva, használat előtt lecsepegtetve)
- 2 evőkanál almaecet
- néhány evőkanál (gluténmentes) szójaszósz - helyette víz, több fűszer, ha szójamentesen szetetnénk
- 1/4-1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymagranulátum - de dinsztelhetünk frisset is
- 3-4 evőkanál sörélesztőpehely
- pár csepp frissen facsart citromlé
- néhány fújás folyékony füst - el is hagyható
- só (ha szójaszószt használunk, lehet nem is kell)
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- néhány evőkanál víz - a sűrűség beállításához