ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.miután felszeleteltük a padlizsánokat, sózzuk be őket, és helyezzük műanyag szűrőbe, tálcára, és 30 percig hagyjuk állni, hogy kiengedje a levét – így nem lesz keserű
- 2.készítsük el a vegán parmezánunkat – tegyük félre
- 3.utána készítsük el az arrabbiata/paradicsomos szószt, majd tegyük félre
- 4.készítsük el a panírt a padlizsánnak – keverjük össze a csicseriborsólisztet simára a vízzel egy tányérban, egy tálban keverjük össze a morzsát, oregánót, sót, parmezánt, és tegyünk abból is egy tányérba
- 5.közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy nagyobb sütőlapot sütőpapírral és tegyük félre
- 6.helyezzük a padlizsánokat egy papírtörlőre, itassuk le róluk a vizet
- 7.panírozzuk be a padlizsán szeleteket – mártsuk a csicseriborsós masszába először, majd fedjük be morzsával.
- 8.helyezzük a bundázott padlizsánokat az előkészített sütőlapra, és folytassuk addig, míg az összes padlizsánszeletet be nem paníroztuk
- 9.süssük kb. 30 percig, amíg enyhén barna és ropogós nem lesz, félidőben át is fordíthatjuk- majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk lehűlni
- 10.készítsük el a vegán <a href="https://veganblog.hu/recept/vegan-mozzarella/">mozzarellát</a>
- 11.állítsuk össze az összes hozzávalót:
- 12.kenjük ki a sütőforma alját a paradicsomszósz 1/3 –ával
- 13.helyezzük bele a rántott padlizsánok felét
- 14.a padlizsánokra tegyünk egy-egy kis adag mozzarellát, szórjuk meg egy kis parmezánnal
- 15.a tetejére tegyünk megint egy adag paradicsomos szószt
- 16.megint egy kis mozzarella, parmezán
- 17.a tetejére tegyük a maradék paradicsomszószt, a mozzarellát s szórjunk kb. 2 evőkanál vegán parmezánt rá
- 18.fedjük be / tegyünk rá fóliát, és süssük 35 percig – kb. 20 perc után távolítsuk el a fedőt/fóliát
- 19.vegyük ki a sütőből, tálaláskor még friss bazsalikommal megszórhatjuk
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók rántott padlizsánhoz:
- 2 nagyobb padlizsán kb.1-1,5 cm-es szeletekre vágva
- só
- 1/2 bögre(bögre =2,3dl) csicseriborsó liszt
- 1/2 bögre víz
- 150-200g bögre (gluténmentes) – lehetőleg teljeskiőrlésű - kenyérmorzsa
- 1/3 bögre vegán parmezán
- 2 teáskanál oregánó
További hozzávalók:
- 1 adag vegán <a href="https://veganblog.hu/recept/vegan-mozzarella/">mozzarella</a>
- 1 adag <a href="https://veganblog.hu/recept/vegan-arrabbiata-paradicsomszosz/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">arrabita szósz</a>
- friss bazsalikom, apróra vágva
- 2 evőkanál vegán <a href="https://veganblog.hu/recept/vegan-parmezan-sajt/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">parmezán</a>
- (az egész recepthez dupla adagot használtunk)