ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.tegyük fel főni a barnarizst (3-szoros vízben egy kevés sóval)
- 3.egy másik edényben kevés vízen dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, majd tegyük rá a felvágott sárgarépát, pároljuk át azt is, majd tegyük rá a vöröslencsét, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi alaposan ellepi
- 4.fűszerezzük, majd fedjük le, és főzzük puhára a lencsét – néha kevergessük meg, és ha kell, pótoljuk a vizet, nehogy leégjen –kb. 15-20 perc
- 5.egy másik nagy edényben tegyük fel vízben a megmosott kelkáposztát – vágjuk ki a torzsáját, és daraboljuk négybe - majd forrástól számítva, 15 perc alatt főzzük meg, majd vegyük is ki a vízből
- 6.mikor mindenünk elkészült, keverjük össze a főtt rizst a lencsés keverékkel, majd fűszerezzük, ha még szükséges
- 7.fogjunk egy nagy jénait, (mi ki sem kentük olajjal), és rétegezzük bele a kelkáposzta leveleket, utána a tölteléket, megint egy réteg kelkáposztát, majd egy réteg tölteléket, és végül fedjük be kelkáposzta levelekkel
- 8.a tetejét kenjük le fűszeres tejföllel – mi a zabtejfölbe tettünk egy kis sörélesztőpelyhet, fokhagymaport, sót, borsot
- 9.180 fokon süssük kb. 20-30 percig – míg szépen megbarnul a teteje
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 kis fej kelkáposzta
- 20 dkg barnarizs
- 20 dkg vöröslencse / sárgalencse
- 1 nagy fej (lila)hagyma – apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma átpasszírozva vagy fokhagymapor
- 2 nagyobb répa – egészen apróra vágva
- só, bors
- 1-2 kiskanál füstölt pirospaprika
- kevés őrölt kömény