Quinoakása

Ha unjuk a zabkását, vagy nem ehetünk zabot, csináljunk egy finom quinoakását. Nemcsak sósan lehet enni a quinoát, így édesen elkészítve is nagyon finom. Egészítsük ki gyümölcsökkel, szórjunk meg chiamaggal/lenmaggal, és kész is a tápláló reggelink. 

Hidegen, melegen is fogyaszthatjuk. 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.öblítsük le alaposan a quinoát
  • 2.tegyük fel főni a vízzel, fűszerekkel, fedjük le
  • 3.mikor beszívta a vizet, adjuk hozzá a növényi tejet és főzzük tovább alacsony fokozaton, néha kevergessük meg - kb 10-15 perc
  • 4.ízesítsük ízlés szerint, adjuk hozzá a gyümölcsöket, szórjuk meg chiamaggal

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) quinoa
  • 1 bögre víz
  • 1 bögre natúr növényi tej
  • csipet só
  • 1/4-1/2 kiskanál fahéj, 1/8 kiskanál kurkuma
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • ízlés szerint édesíthető datolyapasztával (ez teljes értékű), eritrittel, stb

Kiegészítésképpen:

  • 1 banán
  • 1/2 bögre fagyasztott meggy/áfonya
  • 1 kiskanál chiamag/őrölt lenmag