
Étrend adat(ok)
2 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.kenjük meg a gombákat szójaszósszal vagy kicsit dörzsöljük be sóval
- 3.tegyük a gombákat a forrólevegős sütőbe vagy sütőbe - domború része legyen felfelé, 3 percig süssük forrólevegős sütőben - hagyományos sütőben ez picit több idő
- 4.közben keverjük össze a pizzaszószt - paradicsomszószhoz keverjük hozzá a fűszereket, sörélesztőpelyhet
- 5.ha letelt a 3 perc, fordítsuk meg a gombát, hogy a homorú része legyen felfelé
- 6.kenjük meg őket pizzaszósszal, tegyünk rá egy kis felszeletelt lilahagymát, 1 vékony szelet paradicsomot és tegyünk a tetejére reszelt tofut, majd 5-10 percig süssük
Hozzávalók:
- 4 db portobello gomba - tönkjei eltávolítva
- 1 evőkanál szójaszósz - vagy kókuszamino, de el is hagyható
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb paradicsom - vékonyan felszeletelve
- 1 kis tömb (180 g) füstölt tofu - felszeletelve vagy reszelve
- 1/2 fej lilahagyma - vékony csíkokra vágva
- friss bazsalikomlevél
- Pizzaszószhoz:
- 6 evőkanál paradicsomszósz
- 2 kiskanál olasz fűszerkeverék,
- só,1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/4 kiskanál fokhagymapor, hagymagranulátum, 1 fújás folyékony füst,1 evőkanál sörélesztőpehely