Portobello mini pizza

Nagyon szép gombákat kaptunk, valami különlegesebb fogást szerettünk volna készíteni belőle. Szerencsére ez a mini pizza pillanatok alatt elkészül, és ráadásul alakbarát, hiszen alacsony a kalória-, és zsírtartalma.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.kenjük meg a gombákat szójaszósszal vagy kicsit dörzsöljük be sóval
  • 3.tegyük a gombákat a forrólevegős sütőbe vagy sütőbe - domború része legyen felfelé, 3 percig süssük forrólevegős sütőben - hagyományos sütőben ez picit több idő
  • 4.közben keverjük össze a pizzaszószt - paradicsomszószhoz keverjük hozzá a fűszereket, sörélesztőpelyhet
  • 5.ha letelt a 3 perc, fordítsuk meg a gombát, hogy a homorú része legyen felfelé
  • 6.kenjük meg őket pizzaszósszal, tegyünk rá egy kis felszeletelt lilahagymát, 1 vékony szelet paradicsomot és tegyünk a tetejére reszelt tofut, majd 5-10 percig süssük

Hozzávalók:

  • 4 db portobello gomba - tönkjei eltávolítva
  • 1 evőkanál szójaszósz - vagy kókuszamino, de el is hagyható
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb paradicsom - vékonyan felszeletelve
  • 1 kis tömb (180 g) füstölt tofu - felszeletelve vagy reszelve
  • 1/2 fej lilahagyma - vékony csíkokra vágva
  • friss bazsalikomlevél
  • Pizzaszószhoz:
  • 6 evőkanál paradicsomszósz
  • 2 kiskanál olasz fűszerkeverék,
  • só,1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/4 kiskanál fokhagymapor, hagymagranulátum, 1 fújás folyékony füst,1 evőkanál sörélesztőpehely