
Étrend adat(ok)
4 személy
50 perc
50 perc
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.vágjuk ketté hosszában a sütőtököt, kaparjuk ki a magokat belőle, majd süssük puhára 180-200 fokon sütőben 30-40 perc alatt sütőpapírra helyezett tepsiben
- 2.közben készítsük el a tölteléket: kevés vízen/olajon dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, majd tegyük hozzá a lencsét, kölest, narancslevet, almát, mazsolát, fűszereket és adjunk hozzá kb. másfél bögre vizet, és alacsony fokozaton kezdjük el főzni
- 3.néha kevergessük meg, és ha még szükséges, adjunk hozzá kevés vizet
- 4.főzzük teljesen puhára a lencsét és a kölest, fűszerezzük, ha még szükséges
- 5.mikor megsült a tök, vegyük ki, és alakítsunk ki egy mélyedést egy kanállal, hogy kellemesen megtölthessük – a kikapart belet akár hozzákeverhetjük a töltelékhez
- 6.töltsük meg a tököket, majd még 10-15 percre helyezzük vissza a sütőbe, hogy kicsit összesüljenek
- 7.szórjuk meg pirított tökmaggal, frissen vágott zöldfűszerekkel
Hozzávalók
- 1 kicsi sütni való tök
Hozzávalók a töltelékhez
- 1/3 bögre vörös/ sárgalencse – nem szükséges áztatni
- 1/3 bögre köles alaposan átöblítve
- 1 db (lila)hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma átpasszírozva
- 1 db alma kis kockára vágva – ha nem hámozzuk meg, akkor teljes értékű
- 1 narancs frissen kifacsart leve
- 2-3 evőkanálnyi mazsola – ha nagyon száraz, érdemes beáztatni
- só, bors, őrölt kömény
- pici őrölt kardamom
- fahéj, gyömbér – ízlés szerint