ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
- 2.aprítsuk bele a kenyeret /zsemlét egy tálba és öntsük fel a 1,5 liter vízzel
- 3.közben készítsük el a pirítós kockákat
- 4.mikor kész vannak a hagymák, öntsük hozzá a kenyeret a vízzel, és adjuk hozzá a fűszereket (sörélesztőpehely kivételével)
- 5.főzzük fedő alatt - forrástól számítva kb.10 percig
- 6.vegyük ki a babérleveleket
- 7.passzírozzuk át, ha szükségesnek érezzük - esetleg boxmixer is használható - mi egyiket sem csináltuk, szépen szétfőtt a kenyér - kézi habverővel segítettük elő
- 8.adjuk hozzá a növényi tejfölt hőkiegyenlítéssel, majd főzzük még pár percig
- 9.fűszerezzük, hígítsunk rajta, ha még szükséges
- 10.tálaljuk sörélesztőpehellyel, pirított kenyérkockákkal, sült csicseriborsóval, esetleg vegán (lehetőleg házi) sajttal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 4 szelet kenyér / 2 db zsemle - teljes kiőrlésű lisztből - akár szikkadt
- 1 nagy fej (lila)hagyma - reszelve vagy nagyon apróra vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- kb.1,5 l víz
- 2-3 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 1 kiskanál füst só /vagy sima só + néhány fújás folyékony füst
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1/4 kiskanál őrölt kömény
- 3-4 db babérlevél
- 1 dl kesutejföl - kb. fél bögre (bögre=2,3 dl) kesudióból /növényi tejföl
- *Tálaláshoz:
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- 2-3 szelet kenyér/1-2 zsömle - felkockázva, sütőben /olajmentes fritőzben megpirítva
- sült csicseriborsó