ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.először is süssük meg a hagymát – ehhez vagy vágjuk 8 felé és tegyük be a sütőbe olaj nélkül, légkeveréssel, vagy tegyük be forrólevegős fritőzbe 200 fokra 15 percre – addig süssük, míg megbarnul kicsit a széle
- 2.ha megsült a hagyma, késes aprítóval vágjuk nagyon apróra – és tegyük félre
- 3.(egyszerűsíthető, hogy serpenyőben egy kevés olajon/vízen megsütjük/megpároljuk az apróra vágott hagymát – de aki nem használ olajat, az lemarad a sült hagyma ízéről)
- 4.egy kevés vízen/olajon futassuk meg a fokhagymát – alacsony hőfokon, nehogy megégjen és megkeseredjen
- 5.öntsük hozzá a paradicsomokat/ konzerveket, a sült hagymát, fűszereket, és forraljuk fel, majd alacsonyabb fokozaton főzzük kb. 2 percig ( ha friss paradicsomból csináljuk, lehet kicsit tovább, kb. 5-8 percig)
- 6.tegyük bele a rizst, forraljuk fel, majd folyamatos kevergetés közben alacsonyabb fokozaton főzzük, míg kicsit beszívja a paradicsomlevet
- 7.kezdjük el hozzáönteni a vizet/ alaplét fél bögrénként, fedjük le – ha beszívta, jöhet a következő adag víz – kb. 3-4 bögre összesen – ez olyan 20 percet vesz igénybe- gyakran keverjük meg, és figyeljünk, nehogy leégjen
- 8.ha megpuhult a rizs, öntsük hozzá a fél bögre növényi tejet, és azzal is főzzük össze
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- másfél bögre (bögre=2,3dl) rizs
- 5-6 fej kisebb fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma átpasszírozva
- 2 konzerv hámozott, darabolt paradicsom – vagy 8 db nagyobb paradicsom megsütve, meghámozva, felkockázva, magjától megfosztva
- 6 szem aszalt szilva kisebb darabokra vágva (elhagyható)
- 3-4 bögre meleg víz / alaplé
- 2 kiskanál szárított kakukkfű
- só, bors
- ½ csésze rizstej
- 5-6 nagyobb szem magozott datolya kis vízzel leturmixolva – vagy pár evőkanál juharszirup – vagy édesítő arányosan, amit használsz