Paradicsomos lecsós bab

Egy hotelben szolgálták fel ezt a paradicsom szószos, lecsós babot reggelire. Nekünk nagyon ízlett, szeretjük a meleg ételeket ilyenkor is. Így mi is elkészítettük itthon. Egy pirítóssal szuper laktató reggeli. De egy rizzsel, salátával ebédre is kitűnő.

Ha van készen főtt babunk, nagyon gyorsan elkészül. De akár este is elkészíthetjük, ha reggel nincs időnk főzőcskézni.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot, fűszereket
  • 3.adjunk hozzá kevés vizet, és pároljuk puhára fedő alatt
  • 4.mikor megpuhultak, tegyük hozzá a babot, paradicsompürét, balzsamecetet
  • 5.fűszerezzük, ha még szükséges
  • 6.kb. 5-10 perc alatt főzzük össze

Hozzávalók

  • 1 fej kis lilahagyma - apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 közepes kaliforniai paprika - kockákra vágva
  • 1 nagyobb paradicsom - felkockázva
  • 500 ml paradicsomszósz
  • 2-3 evőkanál balzsamecet
  • 1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt /1 kis konzerv (leöblítve, lecsepegtetve) vörös vesebab
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1/4 kiskanál őrölt kömény
  • 1 babérlevél
  • 1 kiskanál folyékony füst - el is hagyható
  • 1-2 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) /eritrit - el is hagyható
  • ízlés szerint tehető hozzá bármilyen zöldfűszer - oregánó, kakukkfű, bazsalikom