Étrend adat(ok)
6 adag
60 perc
60 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
- 2.adjuk hozzá a fűszereket, zöldségeket és kicsit dinszteljük meg - kb. 10 perc - levet fog engedni
- 3.adjuk hozzá a száraz quinoát /rizst, öntsük fel vízzel - fél bögrével kevesebbet, ha levet engedett a zöldségünk, mint amennyi kellene - mi most quinoát használtunk, így 1,5 bögre vizet adtunk hozzá (barna rizshez 2,5, fehérhez 1,5 bögre kell kb.)
- 4.keverjük hozzá a főtt babot is
- 5.tegyük rá a fedőt, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt főzzük meg, akkor jó, ha a gabonánk megpuhult - rizs több időt igényelhet
- 6.DE: tűzhelyen is elkészíthető, lassú tűzön, fedő alatt főzzük meg
Hozzávalók
- 2 nagy fej hagyma - feldarabolva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 250 g / 6 db nagyobb gomba - felszeletelve
- 1 kis konzerv /1,5 bögre főtt vörös vesebab - lecsepegtetve, leöblítve
- 2 kisebb cukkini - kockára vágva
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika - felkockázva
- 2 paradicsom - felkockázva
- 1 kiskanál sáfrány
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor
- 4 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) quinoa /(barna) rizs
- víz