
Étrend adat(ok)
4 adag kb. 16 db fasírt
40 perc
40 perc
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kevés vízen dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát
- 2.tegyük hozzá a padlizsánt, a fűszereket és kb.1/4 bögre vízzel pároljuk fedő alatt puhára, kb.1/4 óra alatt
- 3.mikor megpuhult, vegyük le a tűzhelyről, és egy krumplitörővel törjük össze a padlizsánt
- 4.keverjük hozzá (akár még melegen) a zabpelyhet, zsemlemorzsát, lenmagot, sörélesztőpelyhet
- 5.kicsit hagyjuk állni – kb. 10-15 percet
- 6.formáljunk enyhén nedves kézzel gombócokat belőle
- 7.süssük meg olaj nélkül sütőpapíron 20-30 perc alatt 180 fokon – míg szépen megbarnul
- 8.közben egy lábasban főzzük össze a paradicsomszósz hozzávalóit pár perc alatt
- 9.spirálozzuk fel a cukkinit –akár zöldséghámozóval is tudunk csíkokat vágni belőle (akinek érzékeny a gyomra, pár perc alatt megpárolhatja)
- 10.amikor elkészültek a fasírtok, tegyük a paradicsom szószba,keverjük össze
- 11.tálaljuk cukkini spagettivel
Hozzávalók
- Fasírthoz:
- 1 nagyobb padlizsán – kisebb kockára vágva – (mi meg is hámoztuk, mert úgy szeretjük)
- 1 (lila)hagyma – apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
- 1/2 bögre (gluténmentes)- lehetőleg teljes kiőrlésű - zsemlemorzsa
- 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
- 1 evőkanál őrölt lenmag
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- olasz fűszerkeverék – bazsalikom, oregánó, kakukkfű
- Paradicsomszószhoz:
- 1 l paradicsomszósz
- só
- 1/8 kiskanál bors
- 1/2 kiskanál fokhagymapor
- oregánó, bazsalikom
- Cukkinitésztához:
- 2 db cukkini – vékony csíkokra vágva / felspirálozva