Recept megosztása

Padlizsán pizza

Ezt a receptet is Miskolczi Andinak köszönhetjük. Előző nap pont sütöttem néhány padlizsánt a sütőben, és még nem találtam ki, hogy mi legyen belőlük. Andi ajánlotta, hogy lepjük meg a lányokat egy kis pizzával. Óriási volt az öröm, nagyon ízlett nekik.

4 db
45 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 170 fokra
  • 2.pépesítsük a padlizsánt villával
  • 3.keverjük a liszteket, fűszereket hozzá, alaposan dolgozzuk össze
  • 4.villával lapogassuk el egy sütőpapírral bélelt tepsin vékonyra - nekünk 4 db lett
  • 5.170 fokon süssük 15-20 percig - fordítsuk meg, süssük még 5 percig
  • 6.kenjük meg fűszeres paradicsomszósszal (fokhagyma, só, bors, oregánó, bazsalikom), tegyünk rá ízlés szerinti feltételeket - paradicsom szelet, lilahagyma, reszelt tofu
  • 7.tegyük vissza 180 fokra és süssük még 5-10 percig

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Padlizsán pizza?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 480 g sült padlizsán - héj nélkül - kb. 3 padlizsán
  • 3 evőkanál barna rizsliszt
  • 3 evőkanál zabpehelyliszt
  • 3 evőkanál (gluténmentes, teljes kiőrlésű lisztből készült) zsemlemorzsa
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma

Tetejére:

  • paradicsomszósz
  • szeletelt paradicsom
  • reszelt füstölt tofu
  • lilahagyma szeletek