Recept megosztása

Őszi saláta

Nagyon szeretjük az őszt, gyönyörű falevelek, szép színes gyümölcsök, zöldségek. Ez a saláta egy maradékmentés   alkalmával készült. Volt héjában sült édesburgonyánk, majd körülnéztünk, mi található még itthon. Hát nagyon jól passzoltak az édes és sós sízek egymáshoz.

3-4 adag
20 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.a (főtt) édesburgonyát vágjuk kockákra, és olajmentes sütőben 15 perc alatt 180 fokon süssük barnára - hagyományos sütőben is lehet sütni
  • 2.készítsük közben elő az összes többi hozzávalót, készítsük el a választott öntetet
  • 3.egy tálban keverjük össze a hozzávalókat
  • 4.díszítsük gránátalmával, napraforgómaggal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Őszi saláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 nagyobb sült édesburgonya
  • 6 szem szilva - felkockázva
  • 1 kisebb sárgarépa - zöldséghámozóval felcsíkozva
  • 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt /konzerv vesebab
  • 1 bögre zöld leveles - rukkola / bébispenót stb.
  • mi mézes mustáros öntetet használtunk (datolyapaszta, mustár, fűszerek, víz )
  • Díszítésként: gránátalma, olajos mag