Olasz tészta saláta

Van, amikor nem kíván az ember meleg ételt, ilyenkor nagyon jól esik egy finom tészta saláta. Az alapanyagokat bátran lehet variálni, ízlésnek és idénynek megfelelően. Még finomabb, ha egy napot érleljük hűtőben. De türelmetlenebbek akár langyosan is fogyaszthatják. 

Ha teljeskiőrlésű lisztből készült tésztából készítjük, hüvelyesmentes is.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.főzzük meg a tésztát a elkészítési utasításnak megfelelően
  • 2.miután elkészült a tészta, csepegtessük le, és hagyjuk kihűlni
  • 3.közben a felvágott lilahagymát sózzuk be, és csepegtessünk rá egy kis citromlevet, majd tegyük félre
  • 4.keverjük össze egy kis tálban az öntet hozzávalóit: a citromlevet, szójaszószt, borsot, fokhagymaport mikor kihűlt a tészta, adjuk hozzá az előre feldarabolt zöldségeket, locsoljuk meg az öntettel, adjuk hozzá a friss bazsalikomleveleket, szórjuk meg sörélesztőpehellyel

Hozzávalók

  • 200 g teljes kiőrlésű/ hüvelyesből készült tészta
  • 20 db olívabogyó - félbe vágva
  • 1/2 lilahagyma - szeletekre vágva
  • ½ kígyóuborka - kockára vágva
  • 3 evőkanálnyi aszalt paradicsom - lehetőleg olajmentes, vagy alaposan lecsepegtetett
  • 10 db koktélparadicsom - apróra vágva
  • 1 db sárgarépa - hámozóval felcsíkozva
  • friss bazsalikomlevél
  • 1 kiskanál sörélesztőpehely (elhagyható)
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • ⅛ kiskanál fekete bors
  • 1/2 citrom leve
  • 2-3 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz vagy kókuszaminó