
Étrend adat(ok)
4 személy
15 perc
15 perc
Elkészítés
- 1.fogjunk egy nagy lábast, olyat, aminek lehetőleg üveg fedője van, és van rajta egy pici szelep, ahol tud távozni a gőz – legyen hely a kipattogott kukoricáknak bőven
- 2.tegyük bele a kukorica magokat, fedjük le, helyezzük a tűzhelyre
- 3.tegyük magas fokozatra a tűzhelyünket, míg elkezdenek kipattogni a magok
- 4.utána gyorsan vegyük alacsony fokozatra, és rázogassuk folyamatosan, hogy a ki nem pattogott szemek legyenek alul -3 perc alatt elkészül kb.
- 5.mikor már nem halljuk, hogy pattog, vegyük le a tűzről, óvatosan vegyük le a fedőt, nehogy a gőz megégessen
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók
- fél bögre (bögre=2,3dl) pattogtatni való kukorica (kb. 100g) – ebből kb. annyi lesz, mint egy zacskós mikrózható popcornból – ennél többet egyszerre ne is csináljunk, mert nem fog beleférni az edényünkbe – vagy személyenként 2-3 evőkanál mag
- esetleg kis só