ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
- 2.tegyük rá a sárgarépát is, dinszteljük meg azt is
- 3.adjuk hozzá a paradicsomot, paprikát
- 4.tegyük bele a lencsét, öntsük fel vízzel, hogy alaposan ellepje, tegyük hozzá a fűszereket – mustárt csak a végén keverjük hozzá
- 5.főzzük puhára – ha kell, közben pótoljuk a vizet
- 6.adjuk hozzá a mustárt - érdemes egy külön kis tálkában egy kis levessel simára elkeverni, és úgy hozzáadni
- 7.tálaljuk ecetes hagymával – ha szeretjük
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 fej lilahagyma - szeletekre vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 6 kisebb sárgarépa - karikára vágva
- 1 nagyobb paradicsom - 8 felé vágva
- 1 db tv paprika – félbe vágva
- 2 bögre (bögre = 2,3 dl) lencse (érdemes egy éjszakára beáztatni, majd felhasználás előtt leöblíteni)
- 1 kiskanál folyékony füst
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1 evőkanál natúr ételízesítő
- 2 db babérlevél
- 2-5 evőkanál mustár – ízlés kérdése
- 2 l víz
- +1 lilahagyma szeletekre felvágva, kicsit megsózva és pici ecettel meglocsolva, picit állni hagyni – díszítésnek – el is hagyható