
Étrend adat(ok)
6-8 adag
40 perc
40 perc
Elkészítés
- 1.tegyük fel főni sós vízben (kb.1,5 l) a mungóbabot (mi pár óráig beáztattuk, majd leszűrtük)
- 2.20 perc elteltével adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, fűszereket, sárgarépát, paszternákot, gyömbért, majd fedő alatt főzzük közepes fokozaton
- 3.10 perc után adjuk hozzá a karfiolt, édesburgonyát, majd főzzük tovább, ha szükséges, adjunk hozzá még vizet, fűszerezzük
- 4.mikor már megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a főtt csicseriborsót is, és pár perc alatt főzzük össze
- 5.tálalhatjuk friss koriander vagy petrezselyem zölddel, chili pehellyel
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) mungóbab - pár órára beáztatva, de anélkül is jó
- 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vagy négybe vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva vagy apróra vágva
- 2-3 cm-es gyömbér darab - lereszelve
- 3 db közepes sárgarépa - felkarikázva
- 1 paszternák - felkarikázva
- 1 közepes édesburgonya - kockára vágva
- 1 nagyon kis fej karfiol - kis darabokra vágva
- 1,5 bögre főtt csicseriborsó
- só, kurkuma, fekete kömény, curry