Étrend adat(ok)
4 személy
napi 2*5perc
napi 2*5perc
Elkészítés
- 1.áztassuk be egy éjszakára vagy 12 órára a babot
- 2.12 óra elteltével szűrjük le,-akár egy szűrővel - fedjük le, de úgy, hogy levegőzzön - fektessük le vízszintesen, és oszlassuk el a magokat, hogy minél kevésbé legyenek egymáson
- 3.12 óra elteltével engedjük fel szobahőmérsékletű vízzel, és hagyjuk 5-10 percig ázni őket - de az is elég, ha csak átöblítjük őket vízzel
- 4.utána szűrjük le megint, és fedjük le
- 5.ezt ismételjük minden este és reggel
- 6.már az első pár nap után látszanak a csírakezdemények
- 7.4-5 nap után már elég nagyok, hogy fogyaszthatóak legyenek
Hozzávalók
- kis marék mungóbab
- csíráztató edény / kisebb lukú szűrővel ellátott kancsó / befőttes üveg gézzel letakarva – a lényeg, hogy tudjanak „lélegezni”, különben beposhadnak a magok, de ki sem száradjanak