Mungó-babos mexikói zöldséges chowder

Se nem leves, se nem főzelék. Sűrű, tele finom zöldségekkel. Laktató, lélekmelengető. Kicsit édeskés, kicsit füstös. És nagyon egyszerű elkészíteni. Mi több is kellhet ennél?

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen
  • 2.tegyük hozzá az összes többi alapanyagot, kivéve a sörélesztőpelyhet, és forraljuk fel
  • 3.vegyük takarékra, és lassú tűzön főzzük puhára
  • 4.végül keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet

Hozzávalók

  • 2 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 bögre(bögre = 2,3 dl) mungóbab / helyettesíthető vöröslencsével is
  • 2 bögre- kb.500g fagyasztott mexikói zöldségkeverék
  • 2,5 bögre natúr növényi tej – nem konzerves
  • 2 bögre víz
  • 1 evőkanál natúr ételízesítő
  • 1/2 kiskanál füstös pirospaprika, őrölt kömény
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 kiskanál só, fokhagymapor
  • 2 evőkanál tahini
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely – elhagyható
  • ízlés szerint chili