Mindentbele babsaláta

Vendégváráshoz szuper ez a saláta, nagyon tartalmas, szemet gyönyörkedtető, színes, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, emellett senki nem marad éhes. Ehetjük magában, de tökéletes tortilla tekercsbe is tölteléknek egy kis humusszal, avokádókrémmel vagy tahinivel meglocsolva.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.egy külön kis tálkában keverjük össze az öntetnek való borecetet, citromlevet, sót, (édesítőt), és jól keverjük össze, h feloldódjon minden
  • 2.keverjük össze egy tálban a babot, hagymát, és a zöldségeket, majd öntsük rájuk az öntetünket, és borsozzuk
  • 3.esetleg szórjuk meg friss petrezselyemmel, ha szeretjük
  • 4.tegyük hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek

Hozzávalók

  • 1,5 bögre főtt, lecsepegtetett vörös vesebab (vagy 1 konzerv)
  • 1 konzerv kukorica lecsepegtetve
  • fél fej jégsaláta
  • 1 kis db sárgarépa lereszelve
  • 5 szem koktélparadicsom negyedekre vágva
  • fél kaliforniai paprika
  • kb. 15 cm kígyóuborka kockákra vágva
  • 1 nagy fej (lila)hagyma apróra összevágva
  • 4 kanál borecet
  • 1 kiskanál só
  • 4 evőkanál frissen facsart citromlé
  • bors
  • pici édesítő pl. eritrit, stevia (el is hagyható) – nekünk elég édes volt a bab magában