Étrend adat(ok)
kb. 28 db
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
- 2.az 1 dl vízzel turmixoljuk simára az aszalt szilvát és a datolyát
- 3.dolgozzuk össze az összes többi hozzávalóval (dió, mandulaliszt, zabpehelyliszt, fűszerek) – kóstoljuk meg, hogy elég édes-e, ha nem, még édesítsük – egy ragacsos masszát kapunk
- 4.szórjunk egy kevés zabpehelylisztet a tészta alá, és sodrófát is lisztezzük meg
- 5.nyújtsuk ki a tésztát, 5-7 mm vastagra, majd szúrjuk ki a kívánt formával a kekszeket, majd helyezzük az előkészített tepsire
- 6.ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a tészta
- 7.süssük míg aranybarnák nem lesznek – kb. 15-20 perc
- 8.hűtsük ki őket, és már díszíthetjük is
- 9.dobozban 5 napig biztosan elállnak
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók (kb.28 db-hoz)
- 110g (cukormentes) darált dió
- 120g mandulaliszt
- 180g (gluténmentes) zabpehelyliszt (zabpehely kávédarálóval megőrölve) – plusz egy kevés a nyújtáshoz
- 1 dl víz
- 6db aszalt szilva
- 12db nagyobb, puha datolya
- 1 evőkanál chiamag vagy lenmag (lenmag megőrölve)
- akinek nem elég édes, plusz édesítő – (saját készítésű) datolyaszirup, eritrit, stevia, juharszirup, cukor –ki mit használ
- negyed kávéskanál fahéj, szegfűszeg,
- pici gyömbér, szerecsendió
- csipet só