Étrend adat(ok)
4 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.tegyük fel a meggyet annyi vízzel főni, amennyi ellepi
- 2.adjuk hozzá a fűszereket, édesítőszert, citromhéjat, citromlevet
- 3.közben egy külön tálban keverjük össze a zabpehelylisztet a tápiókakeményítővel
- 4.öntsük hozzá a tejet, és keverjük el csomómentesre
- 5.a meggyet csak pár percig főzzük forrástól számítva
- 6.mikor kész a meggy, pár merőkanál főzőlevet adjunk hozzá a zabpehelylisztes keverékünkhöz egyenként, majd jól keverjük el, majd öntsük a levesünkhöz
- 7.keverjük össze alaposan, és forrástól számítva főzzük pár percig alacsonyabb fokozaton, néha megkeverve
- 8.édesítsük, fűszerezzük még ízlésünk szerint, ha szükséges
- 9.tálalhatjuk is, vagy hagyjuk kihűlni. és tegyük hűtőbe, mikor már nem forró
Hozzávalók
- 500g meggy fagyasztott/friss - vagy más gyümölcs
- 2 evőkanal (gluténmentes) zabpehely őrölve kávédarálóval vagy 20g zabpehelyliszt
- 1 evőkanál tápióka keményítő vagy kukoricakeményítő
- 2-3 evőkanál házi datolyaszirup/ eritrit vagy más édesítő (figyeljünk, mit használunk, ha teljesértékűen étkezünk)
- 1 evőkanál vanília kivonat
- reszelt citromhéj
- 1 kiskanál citromlé
- fél kiskanál fahéj, őrölt szegfűszeg
- 2 dl növényi tej - lehetőleg házi készítésű
- csipet só
- víz