Recept megosztása

Meggyes brownie babból

Egy jó lehetőség lehet ez a süti azoknak, akiknek kihívást jelent a hüvelyesek fogyasztása. Így észre sem veszi senki, hogy babot eszik, egyáltalán nem érződik az íze. Mi adzuki babból készítettük, de másmilyen is megfelel. Csináltunk már konzerves vörös vesebabból, és teljesen jól működött. Használat előtt alaposan leöblítettük és leszűrtük. 

12 kis kocka
40 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőformát sütőpapírral
  • 2.turmixoljuk le először a datolyát a növényi tejjel
  • 3.mindent adjunk hozzá, a meggy kivételével, és turmixoljunk össze alaposan
  • 4.édesítsük, ha még szükséges
  • 5.oszlassuk el a masszát egyenletesen a sütőformában
  • 6.dugdossuk bele a meggyet
  • 7.süssük 25-30 percig
  • 8.vegyük ki, hagyjuk teljesen kihűlni - tegyük át rácsra

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Meggyes brownie babból?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/konzerv bab - mi adzukit főztünk só nélkül
  • 100 g puha, magozott datolya - ha szükséges, áztassuk be előtte
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1/4 bögre cukormentes kakaópor
  • 1/2 bögre növényi tej
  • csipet só
  • 1/3 bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 2 evőkanál chiamag /őrölt lenmag + 6 evőkanál víz - összekeverve, állni hagyva
  • plusz édesítő - ízlés szerint: datolyapaszta - ez teljes értékű/ eritrit - sárgalámpás
  • 1 bögre friss/fagyasztott meggy