Étrend adat(ok)
4-6 adag
30 perc
30 perc
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.alaposan öblítsük át a kölest folyó víz alatt - így nem lesz kesernyés íze
- 2. tegyük a kölest egy lábasba a 3,5 bögre vízzel, sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymaporral főzzük puhára, majd hagyjuk hűlni egy kicsit
- 3. közben alaposan mossuk meg a medvehagymát, és vágjuk durvára
- 4.tegyük a főtt kölest, a medvehagymát, a tahinit, a citromlevet, sörélesztőpehelyhet késes aprítóba
- 5. turmixoljuk simára a krémet - ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés növényi tejet
- 6. kóstoljuk meg, és ízlés szerint még fűszerezzük
- 7.tegyük néhány órára hűtőbe, hogy kihűljön és összeérjenek az ízek
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók:
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) száraz köles
- 1,5-2 bögre víz
- 1 csokor (100 g) friss medvehagyma, de lehet kevesebb is, és bébispenóttal keverni
- 1 evőkanál tahini (szezámpaszta)
- 1 kiskanál friss citromlé
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 1 /2-1 kiskanál fokhagymapor
- 1-2 evőkanál növényi tej (ha szükséges)