Recept megosztása

Medvehagyma-krémleves

Ilyenkor tavasszal van szezonja a medvehagymának, érdemes kihasználni. Leginkább fokhagymára emlékeztető illata van, kitűnő vírus- és baktériumölő, illetve elősegíti az emésztést. Mi most egy isteni krémlevest készítettünk belőle. Tofu baconnal és pirított kenyérkockákkal tálaltuk. Aki nem fogyaszt szóját, süssön hozzá fűszeres csicseriborsót.

 

4 adag
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mossuk meg, aprítsuk fel a medvehagymát, készítsük elő a krumplit, hagymát
  • 2.dinszteljük meg a hagymát kevés vízen, majd adjuk hozzá a medvehagymát és a krumplit, dinszteljük pár percig
  • 3.öntsük fel vízzel, fűszerezzük borssal, szerecsendióval, kurkumával, tegyük hozzá az ételízesítőt, majd fedő alatt közepes fokozaton főzzük kb. 15-20 percig
  • 4.mikor a krumpli megpuhult, turmixoljuk össze simára botmixerrel
  • 5.ha adunk hozzá tejszínt, hőkiegyenlítéssel keverjük a leveshez
  • 6.miközben fő a leves, el tudjuk készíteni a pirított kenyérkockákat, tofu bacont

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Medvehagyma-krémleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 közepes (lila)hagyma - felvágva
  • 100 g medvehagyma - de lehet több
  • kb. 6 dl víz
  • 2 db közepes krumpli - felkockázva
  • 1-2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma, szerecsendió
  • Opcionális: 2 dl növényi tejszín/joghurt - ez nagy valószínűséggel nem teljes értékű, ki is hagyható
  • Tálaláshoz: 1 tofuból bacon + 2 szelet (gluténmentes, teljes értékű) kenyérből kruton