ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.mossuk meg, aprítsuk fel a medvehagymát, készítsük elő a krumplit, hagymát
- 2.dinszteljük meg a hagymát kevés vízen, majd adjuk hozzá a medvehagymát és a krumplit, dinszteljük pár percig
- 3.öntsük fel vízzel, fűszerezzük borssal, szerecsendióval, kurkumával, tegyük hozzá az ételízesítőt, majd fedő alatt közepes fokozaton főzzük kb. 15-20 percig
- 4.mikor a krumpli megpuhult, turmixoljuk össze simára botmixerrel
- 5.ha adunk hozzá tejszínt, hőkiegyenlítéssel keverjük a leveshez
- 6.miközben fő a leves, el tudjuk készíteni a pirított kenyérkockákat, tofu bacont
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 közepes (lila)hagyma - felvágva
- 100 g medvehagyma - de lehet több
- kb. 6 dl víz
- 2 db közepes krumpli - felkockázva
- 1-2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma, szerecsendió
- Opcionális: 2 dl növényi tejszín/joghurt - ez nagy valószínűséggel nem teljes értékű, ki is hagyható
- Tálaláshoz: 1 tofuból bacon + 2 szelet (gluténmentes, teljes értékű) kenyérből kruton