Majonézes padlizsánkrém

Mindig is nagyon szerettük a padlizsánt, hát még a padlizsánkrémet. Végül is csak a majonézt kellett növényi alapúra kicserélni. Mi kesumajonézt választottunk, (recept az Extrák között), de ha valaki diétásabbat szeretne, készítse kölesből, krumpliból. Isteni pirítóssal, de mártogatósnak is isteni. Ízlés dolga, hogy ki mennyire készíti darabosra

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.mossuk meg alaposan a padlizsánokat, néhány helyen szúrkáljuk meg őket villával
  • 2.süssük meg őket 180 fokon sütőben/grillen - akkor jó, ha már teljesen összeszottyadt a húsa
  • 3.hagyjuk kihűlni, majd egy tálba kaparjuk ki a belét egy kanál segítségével - közben aprítsuk is
  • 4.a hagymát nyersen reszeljük a padlizsánhoz
  • 5.adjuk hozzá a majonézt és a mustárt is, fűszerezzük és alaposan keverjük össze
  • 6.TIPP: sietősök/kényelmesek késes aprítóban is elkészíthetik (mint mi) - először leturmixoltuk a majonézhez a kesut a fűszerekkel, hozzáadtuk a hagymát, azt is leturmixoltuk, végül hozzáadtuk a sült padlizsánt, mustárt, és úgy is összeturmixoltuk

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1/2 bögre növényi majonéz - mi kesumajonézzel készítettük
  • 1-2 kiskanál mustár
  • só, bors