Recept megosztása

Majonézes céklasaláta

Az egyszerűbbnél is egyszerűbb saláta – ha nem bolti vegán majonézzel készítjük, akkor extra egészséges;) Gyorsan elkészül, még akkor is, ha magunk csináljuk hozzá a majonézt.

2 személy
10 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsük elő a céklákat és az almát – majd locsoljuk meg a citrom levével
  • 2.keverjük össze egy másik tálban a majonézt és a fűszereket annyi tejjel, hogy mártás állagot kapjunk
  • 3.keverjük össze a céklával, almával
  • 4.tegyük pár órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Majonézes céklasaláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 db kisebb cékla meghámozva, nagylukú reszelőn lereszelve / késes aprítóval apróra darálva - mi nyerset használtunk, de lehet főttel/ sülttel is készíteni
  • 1 db alma lereszelve (elhagyható)
  • 6 evőkanál majonéz (lehet bolti vagy saját készítésű)
  • 3-4 evőkanál növényi tej - ha bolti majonézt használtunk, lehet, hogy nem kell
  • fél citrom leve (lehetőleg friss)
  • bors