
Étrend adat(ok)
6 adag
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
- 2.adjuk hozzá a vöröslencsét, választott gabonát, fűszerezzük, és öntsük fel kb. 7 dl vízzel
- 3.adjuk hozzá a fagyasztott zöldségeket is, jól keverjük össze, majd fedő alatt közepes fokozaton addig főzzük, míg minden megpuhul, megfő - ha szükséges, még öntsünk hozzá kevés vizet, nehogy leégjen
- 4.végül keverjük hozzá a a friss spenót leveleket
- 5.tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel
Hozzávalók
- 1-2 fej (lila)hagyma - szeletekre vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) vöröslencse
- 1/2 bögre köles/hajdina/más gabona
- 3 kiskanál mindenmentes ételízesítő
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1 kiskanál füstölt pirospaprika, 2 kiskanál pirospaprika
- 1/2 kiskanál fokhagymapor, őrölt kömény
- 300 g fagyasztott gomba
- 450 g fagyasztott zöldbab
- friss bébispenót
- friss petrezselyemzöld