ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
- 2.keverjük össze a chiamagot/lenmagot vízzel egy kis tálban és tegyük félre
- 3.aprítsuk fel késes aprítóval a lilakáposztát, répát /reszeljük le apró lukú reszelőn
- 4.kicsit sózzuk meg, hagyjuk 10 percet állni, hogy levet eresszen
- 5.nyomkodjuk ki egy kicsit
- 6.adjuk hozzá a többi hozzávalót, jól keverjük össze - mi kézzel dolgoztuk össze alaposan
- 7.formázzunk belőle kisebb golyókat
- 8.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe
- 9.süssük kb. 25 percig
- 10.picit hagyjuk állni, kicsit keményebb lesz utána az állaga
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- kb. 500 g (kis fej fele) lilakáposzta
- 200 g (2-3 db) sárgarépa
- 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor - vagy friss dinsztelve
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/4 kiskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál cukormentes szilvalekvár
- 2 evőkanál chiamag/őrölt lenmag
- 6 evőkanál víz
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható
- 3 evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt/ csicseriborsóliszt
- ízlés szerint néhány fújás folyékony füst - mi most nem használtunk
- 1 evőkanál tahini - elhagyható, mi nem használtunk