Recept megosztása

Lilakáposzta leves narancsszósszal

Ez a leves kifejezetten alakbarát, tápanyagokban gazdag. A fő összetevői a lilakáposzta, a cékla, a fehér bab, és a narancs. Csodálatos kombináció, fantasztikus ízélmény, és a szemünket is gyönyörködteti.

6-8 adag
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg kevés vízen a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és az apróra vágott hagymát
  • 2.adjuk hozzá az apróra vágott céklát és a felaprított vöröskáposztát
  • 3.öntsünk hozzá annyi vízet, hogy két ujjnyira befedje a zöldségeket, forraljuk fel és 15 percig pároljuk fedő alatt
  • 4.adjuk hozzá a leöblített és lecsepegtett babot
  • 5.főzzük össze a levest kb. 10 perc alatt - míg a káposzta megpuhul
  • 6.botmixerrel vagy konyhai robotgéppel turmixoljuk krémesre a levest
  • 7.ízlés szerint fűszerezzük még
  • 8.amíg fő a leves, addig készítsük el a narancsszószt: egy tálban keverjük össze csomómentesre a reszelt narancshéjat és narancs levét a vízzel és a liszttel
  • 9.ezután öntsük a keveréket egy edénybe, és keverés közben, lassú tűzön forraljuk fel - amint a szósz sűrűsödni kezd, vegyük le
  • 10.végül osszuk a lilakáposztalevest tálakba és öntsük rá a narancsszószt - díszíthetjük néhány narancsszelettel, nyers káposztareszelékkel és reszelt narancshéjjal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Lilakáposzta leves narancsszósszal?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • Leveshez:
  • 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér - lereszelve vagy 1/4 kiskanál gyömbérpor
  • 2 db közepes cékla - felkockázva
  • 1 kis fej (kb. 500 g) lilakáposzta - felaprítva
  • 1 kis konzerv / 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt vörös bab
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • Narancsszószhoz:
  • 2 db bio narancs
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt /barnarizsliszt