Recept megosztása

Lilakáposzta fasírt

Használjuk ki, hogy most szezonja van a lilakáposztának, és csináljunk belőle egy finom fasírtot. Nekünk nagyon ízlett. Ha van késes aprítónk, nagyon egyszerűen elkészíthető, de persze lehet reszelni is… megéri.

kb.20 db
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
  • 2.készítsük el a 2 lentojást, tegyük hűtőbe
  • 3.sózzuk meg egy kicsit a lereszelt káposztát, hogy levet eresszen, pihentessük kb.10 percig
  • 4.keverjük hozzá a tahinit, a zabpelyhet,majd a lentojást, és fűszerezzük
  • 5.enyhén nedves kézzel formáljunk belőle gombócokat
  • 6.hagyhatjuk így is őket, de meg is forgathatjuk szezámmagban, vagy (gm) zsemlemorzsában – nekünk legjobban a natúr és magos ízlett
  • 7.helyezzük a sütőlapra, és süssük 30-40 percig, míg jó alaposan megsülnek – kicsit összeesnek, ahogy elpárolog belőlük a nedvesség
  • 8.már ehetjük is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Lilakáposzta fasírt?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • kb. 500g (pici fej) lilakáposzta késes aprítóval kisebb adagokban felaprítva vagy lereszelve
  • 1-2 fej (lila)hagyma késes aprítóval felaprítva, nagyon apróra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma átpasszírozva - fokhagymaporral kiváltható
  • 2 evőkanál darált lenmag 6 evőkanál vízzel összekeverve, hűtőbe téve 10 percre (= 2 „lentojás”)
  • fél bögre (bögre=2,3dl) (gluténmentes) zabpehely
  • 1 evőkanál tahini - elhagyható
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • bors
  • 1/8 kiskanál kömény, kurkuma, őrölt babérlevél
  • csipet őrölt szerecsendió