Recept megosztása

Lila édesburgonyás gnocchi

Elsőre lehet, hogy bizarrul néz ki ez a lila gnocchi, de nagyon finom lett. Természetesen más színű édesburgonyával is működik. Nagyon egyszerűen elkészül.

Ami nagyon fontos, hogy mindenképpen várjuk meg, míg teljesen kihűl az édesburgonya. A másik tanács, hogy ne gyúrjuk agyon a tésztát, mert gumis állagú lesz a gnocchink.

Mi most ezt sósan készítettük, zöldborsópürével, de édesen is ehetjük mákosan, diósan, lekvárosan. (akkor csak egy csipet sót tegyünk a tésztába)

4 személy
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük meg az édesburgonyát puhára – minél kisebbre vágjuk, annál hamarabb megfő
  • 2.törjük össze alaposan krumplitörővel, majd hagyjuk teljesen kihűlni(!)
  • 3.keverjük hozzá a zabpehelylisztet, a keményítőt, a barnarizslisztet -ha nagyon száraz lenne a tésztánk, pici vizet tehetünk az édesburgonya főzőlevéből – nem szabad sokáig gyúrogatni (!)
  • 4.tegyünk fel egy nagyobb edényben kis sóval vizet, és forraljuk fel
  • 5.közben a tésztából alakítsunk ki hosszú rudakat– kb. hüvelykujj vastag „kígyókat” – ha kell, használjunk keményítőt, hogy ne tapadjon le/össze
  • 6.majd vágjuk fel 1,5 -2 cm hosszú darabokra (ha autentikus gnocchit szeretnénk, villa hátulján végiggörgetve megkapjuk a hullámos formát is) – mi ezt kihagytuk
  • 7.dobjuk a lobogó vízbe a gnocchikat
  • 8.miután feljöttek a felszínre, onnan kb. 2 percig főzzük, majd szedjük ki őket egy szűrőkanállal
  • 9.fogyaszthatjuk őket így is, de tapadásmentes serpenyőben egy kicsit meg is piríthatjuk őket
  • 10.tálaljuk kedvenc szószunkkal
  • 11.A mi borsópürénk nagyon egyszerűen készült: egy hagymát, néhány gerezd fokhagymát megdinszteltünk, hozzátettünk egy kis zacskó (450g) mélyfagyasztott zöldborsót, kevés vízzel, sóval, borssal megfőztük, majd botmixerrel pürésítettük, és még 2 evőkanál sörélesztőpehellyel ízesítettük.
  • 12.

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Lila édesburgonyás gnocchi?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 bögre (bögre=2,3dl) / kb. 2 közepes darab lila édesburgonya (kb.320g) - kockára vágva
  • fél bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt (kb. 75g) –kávédarálóban is őrölhetünk zabpelyhet
  • negyed bögre tápióka- / burgonyakeményítő (kb. 45g)
  • fél bögre barnarizsliszt (kb.80g)
  • 1 kiskanál só