ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.főzzük meg az édesburgonyát puhára – minél kisebbre vágjuk, annál hamarabb megfő
- 2.törjük össze alaposan krumplitörővel, majd hagyjuk teljesen kihűlni(!)
- 3.keverjük hozzá a zabpehelylisztet, a keményítőt, a barnarizslisztet -ha nagyon száraz lenne a tésztánk, pici vizet tehetünk az édesburgonya főzőlevéből – nem szabad sokáig gyúrogatni (!)
- 4.tegyünk fel egy nagyobb edényben kis sóval vizet, és forraljuk fel
- 5.közben a tésztából alakítsunk ki hosszú rudakat– kb. hüvelykujj vastag „kígyókat” – ha kell, használjunk keményítőt, hogy ne tapadjon le/össze
- 6.majd vágjuk fel 1,5 -2 cm hosszú darabokra (ha autentikus gnocchit szeretnénk, villa hátulján végiggörgetve megkapjuk a hullámos formát is) – mi ezt kihagytuk
- 7.dobjuk a lobogó vízbe a gnocchikat
- 8.miután feljöttek a felszínre, onnan kb. 2 percig főzzük, majd szedjük ki őket egy szűrőkanállal
- 9.fogyaszthatjuk őket így is, de tapadásmentes serpenyőben egy kicsit meg is piríthatjuk őket
- 10.tálaljuk kedvenc szószunkkal
- 11.A mi borsópürénk nagyon egyszerűen készült: egy hagymát, néhány gerezd fokhagymát megdinszteltünk, hozzátettünk egy kis zacskó (450g) mélyfagyasztott zöldborsót, kevés vízzel, sóval, borssal megfőztük, majd botmixerrel pürésítettük, és még 2 evőkanál sörélesztőpehellyel ízesítettük.
- 12.
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 bögre (bögre=2,3dl) / kb. 2 közepes darab lila édesburgonya (kb.320g) - kockára vágva
- fél bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt (kb. 75g) –kávédarálóban is őrölhetünk zabpelyhet
- negyed bögre tápióka- / burgonyakeményítő (kb. 45g)
- fél bögre barnarizsliszt (kb.80g)
- 1 kiskanál só