ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.vágjuk fel a hagymát, sózzuk, öntsünk rá egy kis ecetet (kb. 3 evőkanál), tegyük félre
- 2.főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás szerint, majd hűtsük ki
- 3.közben készítsük elő a zöldségeket, daraboljuk fel őket
- 4.készítsük el az öntetet - keverjük össze egy kisebb tálban a hozzávalókat
- 5.végül egy nagy tálban keverjük össze az összes hozzávalót
- 6.tálaljuk friss petrezselyemmel, magokkal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 fej lilahagyma - csíkokra vágva, ecetben, sóban pihentetve legalább 15 percet
- 200 g (gluténmentes) orsó tészta
- 1 nagy konzerv /3 bögre (bögre=2,3 dl) / főtt lencse - lecsepegtetve
- 1 kisebb kígyóuborka - felkockázva
- pár szem paradicsom - felkockázva
- 1/2 kaliforniai paprika - kockára vágva
- 1 bögre zöld leveles (rukkola, bébispenót, stb.)
- Diszítésnek: petrezselyem, pirítatlan olajos mag, gránátalma
Öntethez:
- 2-3 evőkanál mustár
- 1 kiskanál friss citromlé
- 4-5 evőkanál fehérborecet/almaecet + néhány evőkanál víz
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- Opcionális: 4-6 evőkanál vegán (lehetőleg házi) majonéz + 3-5 evőkanál növényi joghurt /tejföl + 2 evőkanál sörélesztőpehely, esetleg fokhagymapor