Recept megosztása

Lencsés saláta aszalt paradicsomos öntettel

Nagyon szeretjük a színes, szemet is gyönyörködtető fogásokat. Ez a saláta is ilyen. Ráadásul nagyon laktató, tápláló, és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető, ha maradékokból készítjük. Bátran nézzünk körül a hűtőnkben. 

Nagyon jól illik hozzá ez az aszalt paradicsomos öntet olaszos fűszerekkel.

A tészta kiváltható bármilyen teljes értékű főtt gabonával.

2-3 adag
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.a hozzávalókat keverjük össze egy tálban
  • 2.az öntet hozzávalóit turmixoljuk össze alaposan, hígítsuk egy kevés vízzel, ízlés szerint
  • 3.locsoljuk meg az öntettel a salátánkat

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Lencsés saláta aszalt paradicsomos öntettel?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1-1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt /1 kis konzerv lencse - lecsepegtetve
  • 1-2 bögre főtt tészta / gabona (pl. rizs, zabtöret, köles, stb.)
  • 2 bögre zöld leveles - spenót, rukkola, kel
  • 2 nagyobb paradicsom

Öntethez:

  • 1/2 bögre lehetőleg olajmentes, puha aszalt paradicsom (mi beáztattuk)
  • 1/2 bögre kókuszkrém/ sűrű kókusztej (összetevőkre figyeljünk)
  • só, 1/8 kiskanál kurkuma, bors
  • 1/2 kiskanál bazsalikom, oregánó
  • 1 kiskanál tahini - elhagyható
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • víz